вівторок, 20 липня 2021 р.

Рецепт дня!

Сьогодні я пропоную зробити чудові тефтелі з кабачком – це дуже смачно і готується досить просто. Така красива, яскрава і апетитна страва обов'язково зробить ваш обід або вечерю святковими.

Робляться такі тефтелі цілком традиційним способом і в цьому немає нічого складного. Я використовую скляне деко, але можна використати звичайну глибоку сковороду. Треба відзначити, що такі тефтелі – це цілком самодостатнє частування, яке не потребує будь-якого супровідноог гарніру. Ну, тільки якщо ще додати пару скибочок свіжоспеченого своїми руками домашнього хліба, тоді ваша трапеза буде чудовою.

Інгредієнт:

-0,5 кг кабачків (можна використати заморожені)

- 1 кг будь-якого м'ясного фаршу (свинина + курка)

- 3 цибулини

 - 1 морква

- 1склянка рису

-  помідори черрі (за можливості)

- зелень (кріп + петрушка)

- улюблені приправи

- сіль, перець за смаком

 - 2 ст. ложки рослинної олії

- 2 - 3 ст. ложки сметани або майонезу

- 1 – 2 ст. ложки томатної пасти

Спосіб приготування

Варимо рис до напівготовності  цибулю і моркву натираємо на крупній тертці, і трохи пасеруємо на рослинній олії до м'якості і прозорості.


Кабачок, натираємо на крупній тертці, зелень дрібно рубаємо і все це з'єднуємо з м'ясним фаршем, пасерованими овочами та рисом.  Солимо, перчимо, додаємо приправи і ретельно перемішуємо до однорідності, злегка відбиваючи масу об миску.





Вологими руками формуємо тефтелі середнього розміру і викладаємо на сковорідку.

 

 Окремо змішуємо томатну пасту, сметану або майонез (а можна і те і інше в рівних частинах), додаємо води (дивіться по ситуації), за смаком підсолюємо і перчимо.

Заливаємо підготовленим соусом, прикрашаємо помідорчиками 

та запікаємо у духовці 25-30 хв при t-200


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар