Рецепт дня!
Сьогодні
я пропоную зробити чудові тефтелі з кабачком – це дуже смачно і готується
досить просто. Така красива, яскрава і апетитна страва обов'язково зробить ваш
обід або вечерю святковими.
Робляться
такі тефтелі цілком традиційним способом і в цьому немає нічого складного. Я
використовую скляне деко, але можна використати звичайну глибоку сковороду.
Треба відзначити, що такі тефтелі – це цілком самодостатнє частування, яке не потребує
будь-якого супровідноог гарніру. Ну, тільки якщо ще додати пару скибочок
свіжоспеченого своїми руками домашнього хліба, тоді ваша трапеза буде чудовою.
Інгредієнт:
-0,5 кг кабачків (можна використати заморожені)
-
1 кг будь-якого м'ясного фаршу (свинина + курка)
-
3 цибулини
- 1 морква
- 1склянка рису
-
помідори черрі (за можливості)
-
зелень (кріп + петрушка)
-
улюблені приправи
-
сіль, перець за смаком
- 2 ст. ложки рослинної олії
-
2 - 3 ст. ложки сметани або майонезу
- 1 – 2 ст. ложки
томатної пасти
Спосіб
приготування
Варимо рис до напівготовності цибулю
і моркву натираємо на крупній тертці, і трохи пасеруємо на рослинній олії до м'якості і прозорості.
Кабачок, натираємо на крупній тертці, зелень дрібно рубаємо і все це з'єднуємо з м'ясним фаршем, пасерованими овочами та рисом. Солимо, перчимо, додаємо приправи і ретельно перемішуємо до однорідності, злегка відбиваючи масу об миску.
Вологими руками формуємо тефтелі середнього розміру і викладаємо на сковорідку.
Немає коментарів:
Дописати коментар